Uitreiking CIDI Respect Award aan Etty Hillesum Huis

vrijdag 11 maart 2022
CIDI heeft het genoegen u uit te nodigen voor de uitreiking van de CIDI Respect Award aan het Etty Hillesum Huis en het team van vrijwilligers die dit bijzondere project mede mogelijk hebben gemaakt.

Een feestelijke receptie zal hiervoor gehouden worden op vrijdag 11 maart in de filmzaal van het Provinciehuis in Middelburg.

Er zullen korte toespraken worden gehouden door CIDI-directeur Hanna Luden en de burgemeester van Middelburg, Harald Bergmann. Natuurlijk volgt er een presentatie van Etty Hillesum Huis zelf door voorzitter Lotte Bergen en projectmedewerker Auke van Laar.
De ceremonie wordt muzikaal omlijst door de Zeeuwse violist Marieke Brokamp.
De inloop is vanaf 15:30 uur. Na afloop nodigt CIDI u uit om te blijven voor een drankje. Gasten die dat willen, kunnen na afloop een kijkje nemen bij het geboortehuis van Hillesum op Molenwater 77, waar het Etty Hillesum Huis (instituut voor educatie, wetenschap, kunst & cultuur) binnenkort haar deuren opent.  

Respect Award
De CIDI Respect Award wordt uitgereikt aan mensen of organisaties die een bijzondere maatschappelijke bijdrage leveren tegen antisemitisme en discriminatie in het algemeen.
Etty Hillesum is een van de belangrijkste stemmen die ons een beeld geven van de ervaring van Joden tijdens de Sjoa. Haar vele geschriften zijn tot de dag van vandaag onmisbaar in onze taak om uitsluiting en haat in de maatschappij te bestrijden. Juist nu, dat instrumentalisering en bagatellisering van de Holocaust volop aanwezig zijn in het publieke debat en op sociale media, verdient het Etty Hillesum Huis daarom deze erkenning.
 
Etty Hillesum in haar kamer aan de Gabriël Metsu­straat 6, 1939 (ca.). Bron: Joods Historisch Museum

Eerdere Respect Awards gingen onder andere naar Diversion voor dialoog onder jongeren, Stichting Na de Oorlog voor het opleiden van gastsprekers op scholen en naar ADO Den Haag voor een succesvolle aanpak van antisemitisme in het voetbalstadion. De laatste Award ging naar de agenten van de Koninklijke Marechaussee voor hun tomeloze inzet voor de beveiliging van Joodse scholen in Amsterdam.

U bent van harte welkom op deze bijzondere gelegenheid!

Wanneer: Vrijdag 11 maart 2022
Tijd: 16:00 uur, inloop vanaf 15:30 uur
Waar: Provinciehuis Abdij 6, 4331 BK Middelburg
Kosten: Gratis
Aanmelden verplicht: cidi@cidi.nl (o.v.v. uw naam en de namen van uw eventuele gasten)