Yossi Klein Halevi: Brieven aan mijn Palestijnse buurman

zondag 19 april 2020

Met trots nodigt CIDI u uit voor de presentatie van het nieuwste boek van de wereldberoemde Israelische schrijver Yossi Klein HaLevi. Zijn boek “Brieven aan mijn Palestijnse buurman” stond wekenlang bovenaan de New York Times Bestsellers lijst. Het is nu in het Nederlands vertaald met medewerking van CIDI. Yossi Klein Halevi – een begenadigd spreker – zal het boek zelf presenteren in een webinar op 19 april.

In “Brieven aan mijn Palestijnse buurman” doet Yossi Klein Halevi een oprechte poging zijn visie op het conflict tussen Israel en de Palestijnen uit te leggen aan zijn imaginaire Palestijnse buurman. Zionisme draait niet om religie en vervolging; het is het verhaal van een volk dat al 4000 jaar gehecht is aan een specifiek land, waarnaar het verlangen altijd levend is gebleven. De wortels van dat volk liggen niet alleen in Europa, voor de meeste Joden in Israel liggen die in de Islamitische wereld. De kern van het conflict is de weigering van de Arabische wereld om de legitieme aanwezigheid van het Joodse volk in dit land te erkennen, stelt Yossi Klein Halevi.
Klein Halevi riep zijn ‘Palestijnse buurman’ op om te reageren, in de Nederlandse vertaling van zijn boek zijn ook brieven opgenomen met de reacties die hij ontving. Hij hoopt dat deze nieuwe uitgave een model kan bieden voor een respectvol meningsverschil over het Israelische en het Palestijnse verhaal.

Vanwege de maatregelen die genomen zijn door zowel de Nederlandse als Israëlische overheid kan Yossi Klein Halevi op 19 april helaas niet naar Nederland komen voor de presentatie van zijn nieuwe boek ‘Brieven aan mijn Palestijnse buurman’. Wees echter niet getreurd: CIDI en Yossi hebben besloten om de boekpresentatie online te organiseren. U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze interessante lezing op zondagavond 19 april om 20:00 uur.

Na aanmelding ontvangt u enkele dagen voor de lezing een link om op 19 april de lezing te volgen vanaf uw computer of mobiele apparaat. Ook zal het mogelijk zijn om vragen te stellen aan de schrijver.

Wanneer: Zondagavond 19 april
Waar: online
Kosten: Gratis
Aanmelden: Verplicht via cidi@cidi.nl of het formulier onderaan deze pagina

Over Yossi Klein Halevi

Yossi Klein Halevi (New York, 1953) was in zijn tienerjaren een aanhanger van de extreemrechtse rabbijn Meir Kahane. Hierover schreef hij zijn eerste boek, “Memoirs of a Jewish Extremist”, waarin hij afrekent met zijn extremistische verleden. Tegenwoordig is hij auteur en commentator op het gebied van joodse en Israëlische kwesties. Hij was redacteur van het tijdschrift The New Republic en is hoofdmedewerker van het Shalom Hartman Institute, waar hij samen met Imam Abdullah Antepli het Muslim Leadership Initiative coördineert. Zijn meest recente boek, Like Dreamers, werd in 2013 door het Jewish Book Council bekroond als Everett Book of the Year. Zijn commentaar verschijnt in toonaangevende bladen – zowel in Israel als daarbuiten. Hij woont in Jeruzalem.