Explosie in Jeruzalem verwondt Israëlische politieman

ANP Nieuws

Explosie in Jeruzalem verwondt Israëlische politieman

JERUZALEM (ANP) – Een Israëlische politieman is vrijdagochtend licht gewond geraakt toen op een moslimkerkhof vlakbij de oude stad van Jeruzalem een bom of granaat ontplofte in de buurt van groepje agenten. Het was het eerste incident op de ‘dag van woede’ die militante Palestijnse groeperingen hadden uitgeroepen na de dood donderdag van een leider van de Fatah-beweging.

Fatah-leider Hussein Abayat kwam donderdag om het leven bij een Israëlische helikopteraanval bij Bethlehem op de Westelijke Jordaanoever. Volgens Israël werd hij gezocht wegens medeplichtigheid aan moord. Twee Palestijnse vrouwen die op straat stonden toen de helikopter raketten afvuurde, stierven in een ziekenhuis aan hun verwondingen.

De helikopteraanval – toen Arafat in Washington met president Clinton sprak – en de bomaanslag van vrijdag hebben de hoop op voortzetting van het vredesproces in het Midden-Oosten de zoveelste slag toegebracht.

Bij botsingen aan de grensovergang Erez tussen de strook van Gaza en Israël hebben Israëlische soldaten vrijdag een Palestijn doodgeschoten. Dat meldde een ziekenhuis.

Eerder op de dag doodden de soldaten een Palestijn bij een andere grensovergang van Gaza, Erez.