Extreem rechts marcheert ‘For Palestine’

Website versie Extreemrechtse antizionisitische actie Ravenstein 2Afgelopen zondag marcheerden 15 man van de extreemrechtse RVF Landstorm Nederland door Ravenstein, voor ‘vrijheid voor Palestina’. In Engeland staat RVF voor de neonazistische club Racial Volunteer Force. De mannen van RVF Landstorm Nederland droegen een vlag mee van het Anti-Zionist Front (AZF), een andere extreemrechtse club, met de tekst “freedom for Palestine”.

Het AZFis niet alleen tegen Israel, maar ook tegen Joden. Op één van de vlaggen van het AZF die online te vinden zijn, staat een hakenkruis in hun vlag. Dat is dus antisemitisme vermomd als anti-zionisme.


Ophitsing

RVF Landstorm hitst ook op tegen ‘zionisten’. Zij staan voor de “totale vernietiging van de zionistische entiteit”, niet alleen in Israel maar wereldwijd: “Bestrijd wereldzionisme met alle noodzakelijke middelen” valt te lezen op hun website. In hun haat tegen zionisme verbinden zij zich aan de Palestijnse kwestie. Ten slotte slaan zij een brug naar alle andere andere anti-zionistische organisaties, die zij actief zeggen te steunen.

Geldinzameling voor SS-ers
RVF Landstorm is een afsplitising van de Nederlandse Volk-Unie (NVU) . De actie van zondag werd ondersteund door een lokale nazikroeg, De Nationalist.
Vorig jaar werd in dezelfde ‘Nazikroeg’ in de gemeente Oss (Ravenstijn) geld ingezameld voor de herdenking van dode SS’ers. In een bericht op Facebook schreef de uitbater dat er een pot voor giften zal staan voor een bloemstuk om “gevallen Duitse kameraden te eren”. Die inzameling heeft geleid tot meerdere bloemenleggingen bij graven van Waffen-SS’ers en collaborateurs.

 

Afbeelding: Facebook