Haselhoef: VS en Engeland zijn huurlingen van Israel

De omstreden islamitische publicist en ex-imam Abdoellah Haselhoef heeft Washington en Londen ervan beschuldigd de oorlog tegen Irak in opdracht van Israel te voeren. In een publicatie van 19 maart, die onder andere werd overgenomen door de internationaal opererende actiegroep Indymedia, schrijft Haselhoef: "Het is duidelijk dat de staat Israël het meeste belang heeft wanneer Irak ontwapend wordt. Dat het wenselijk is voor Israël dat Irak, wat veel van de zelfmoordaanslagen in Israël gefinancierd heeft, nu zelf het slachtoffer wordt van terreur en angst door de overweldigende vernietigingskracht van het Amerikaanse leger. In deze afschuwelijke nederlaag voor het Internationaal recht en onze menselijke beschaving laten de Amerikanen en Britten zich gebruiken als huurlingen."

Volgens Haselhoef is het ook geen toeval dat de Amerikaans-Britse aanval uitgerekend tijdens het Joodse feest Poeriem begon ("het feest van intriges, politieke vermommingen en schijnmaskerades"), maar is ook hier sprake van een Joods complot:

"Vele mensen vragen zich af waarom de VS niet langer meer de weg van de diplomatie wil bewandelen en uitgerekend op deze dagen 18 en 19 maart de oorlog tegen Irak zal gaan beginnen. Vele mensen denken dat de oorlog in Irak alleen maar draait om olie. En dat de VS wat controle heeft over Irak, Saoedi-Arabië en Koeweit zo nog meer macht verkrijgt over de gehele wereld die volledig afhankelijk is van de beschikbaarheid van goedkope olie.

Weinig mensen weten echter dat 18 en 19 maart ‘toevallig’ samenvallen met het Joodse feest Purim wat gevierd wordt op de 14e van de Joodse maand Adar. Het was op Purim dat Jozef Stalin vergiftigd werd, twee weken nadat hij opdracht had gegeven tot het bouwen van 4 mega joodse concentratiekampen.

Het was op Purim dat de legers van Saddam Hussein in 1991 verslagen werden en het zal op de laatste avond van Purim zijn dat de legers van de VS Irak zullen gaan aanvallen."

"Voor de staat Israël en de internationale wapenhandel, media en olie-industrie zijn deze conflicten louter van voordeel want zolang moslims elkaar bevechten zullen zij zich niet bezig kunnen houden met het economische herstel van hun eigen landen en het Palestijnse ‘probleem’ in Israël. De moslims zullen voor miljarden aan nutteloze (sic) wapentuig bestellen en olie goedkoop blijven leveren ten voordele van onze in de sop geraakte economieën. Dat dit ten koste gaat van honderdduizenden (sic) levens van onschuldige kinderen en vrouwen schijnt minder relevant te zijn voor de plannenmakers van deze Irak oorlog.

De plannenmakers van 11 september maakten misbruik van de religieuze gevoelens van moslims. En de plannenmakers van deze Irak oorlog maken misbruik van de religieuze gevoelens van joden en christenen door deze misselijkmakende oorlog te laten samenvallen met het bijbels feest Purim alsof God zelf er een hand in zou hebben en deze oorlog zou goedkeuren.

Zij verschuilen zich achter God om hun eigen gruweldaden tegen de mensheid te maskeren als daden van oprechte vroomheid en humanitaire belangenloosheid."

Haselhoef besluit zijn stuk met een stukje antisemitische propaganda van het zuiverste water, dat in oktober 2001 door een islamitisch persbureau werd verspreid: "(Shimon) Peres waarschuwde (Ariel) Sharon woensdag dat het niet toegeven aan Amerikaanse verzoeken voor een staakt-het-vuren met de Palestijnen Israels belangen zou schaden en ‘de VS tegen ons zou keren’. Op dat moment zou een furieuze Sharon zich tegen Peres hebben gekeerd met de woorden: ‘Ik wil je iets duidelijk zeggen: maak je geen zorgen over Amerikaanse druk op Israel. Wij, de Joden, controleren Amerika en de Amerikanen weten dat’."

Naar aanleiding van kritiek op deze uitlatingen schreef de in Krabbendijke woonachtige Haselhoef in zijn nieuwsbrief van 23 maart (oplage naar eigen zeggen 8.400 exemplaren) dat het niet zijn bedoeling is geweest mensen te kwetsen.