Hezbollah verbiedt schoolboekje met Anne Frank

Anne Frank is niet welkom op Libanese scholen, vindt Hezbollah. Onder druk van deze door Iran gesteunde anti-Israelische terreurorganisatie heeft een privéschool in Beiroet een lesboek de deur uit gedaan, waarin passages uit het Dagboek van Anne Frank stonden.

Dit meldde een lid van het schoolbestuur aan persbureau AFP. De man wilde de naam van deEngelstalige school niet noemen, of durfde dit wellicht niet, ''omdat de kwestie gevoelig ligt''. Het boek was uitgegeven in de VS. 

Volgens de Hezbollah tv-zender Al-Manar propageert het Dagboek van hetin Amsterdam ondergedoken meisje, een van de 6 miljoen Joodseslachtoffers van de Holocaust, het zionisme. Al Manar vindt de''dramatische en theatrale manier'' waarop het verhaal van Anne Frank wordt verteld ''zeer gevaarlijk'' en sprak van ''een zionistische invasie'' van het Libanese onderwijs.

Hezbollah censureerde al eerder lesboeken. Vorige maand ging eenleerboek in de ban waarin Hezbollah en Hamas terroristischeorganisaties werden genoemd. In diezelfde tijd sprak het eveneens door Iran gesteunde Hamas een veto uit over het noemen van de Holocaust ingeschiedenisboekjes in Gaza .