Holocaustontkenner Irving ook in Antwerpen geweerd

Irving AntwerpenHolocaustontkenner en self-made ‘historicus’ David Irving is op tournee door België, Nederland en Duitsland om zijn denkbeelden te propageren. In Nederland riep CIDI op hem geen podium te geven; bij het Haagse Hotel Mercure is Irving vandaag niet welkom. Ook in Antwerpen werd zijn optreden woensdag verhinderd. (Wel bona fide) historicus Jan Maes bericht hierover:

Hotel Tulip verbiedt optreden Irving

“Irvings sympathisanten hadden angstvallig de [Antwerpse, EF] zaal waar hij spreekt voor de media en politie geheim gehouden. Op internet hebben zij de laatste weken bekendheid aan de spreekbeurten van Irving gegeven. Deelnemers krijgen pas vandaag via email te horen waar in Antwerpen Irving het woord zal voeren. Maar door de oproep van het Forum der Joodse organisaties kregen we een half uur op voorhand te horen dat zijn spreekbeurt zou doorgaan in Hotel Tulip Inn in de Potvlietlaan 2 te Antwerpen.
Ik ben onmiddellijk in de auto gesprongen en was net op tijd. Ik had de tallit mee van de samen met zijn moeder en zijn twee zussen in Auschwitz vergaste Alexander Grosz en toen ik Irving zag hem ik heb hem die getoond. Ik heb de naam van Alexander Grosz genoemd en Irving gezegd dat de eigenaar in Auschwitz vergast is, net zoals meer dan 20.000 andere uit België gedeporteerde Joden. De rest stierf door uitputting; Slechts zo’n 1250 overleefden die hel.”

Bekijk hier een impressie van de confrontatie met Irving.

Ontruimd

Intussen had de directie van het hotel de toespraak van Irving verboden: zij wilde de veiligheid van de aanwezige toeschouwers garanderen en ook die van de hotelgasten. Op aandringen van de politie moest de zaal ontruimd worden en moest iedereen het hotel verlaten. Het Belgische ATV-nieuws was erbij en zendt vandaag een reportage uit, helaas ook met een interview met de Holocaustontkenner. 

Foto Mozes Friedman, waarvoor dank.