Honderden Palestijnse agenten naar noorden Gaza

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 20 jan 2005 EGYPTE GAZA PALESTIJNEN TERRORISME

ANP Nieuws

TEL AVIV (ANP) – Honderden Palestijnse agenten zijn donderdag naar het noorden van de Gazastrook gestuurd om daar aanvallen op Israëlische doelen te voorkomen. De stap volgt op een akkoord tussen Israël en de Palestijnen om samen te proberen het geweld in te dammen.

In de nacht van woensdag op donderdag voerden de twee kampen overleg, nadat de Israëlische premier Sharon het officiële contact met de Palestijnen had hersteld. Volgens Israëlische media legde de Palestijnse zijde plannen op tafel om raketaanvallen op Israëlische doelen te verhinderen door de inzet van Palestijnse veiligheidstroepen.

The Jerusalem Post meldde eerder donderdag al dat de eenheden direct na de bijeenkomst op verscheidene plekken in de Gazastrook zijn ingezet. Israël dreigt met een grote operatie in de Gazastrook, als er geen eind komt aan de aanslagen en beschietingen. Als tegenprestatie zou Israël vrijdag de grensovergang tussen de Gazastrook en Egypte bij Rafah weer openen, aldus de website van het dagblad Haaretz. De overgang was sinds vorige maand gesloten na een aanslag op een Israëlische militaire wachtpost. In de loop van de ochtend stelden militairen de post weer open.