In memoriam: Ruud Hoff

IN ANDER NIEUWS / Door: WEBMASTER / 24 sep 2020

Woensdag heeft de uitvaart van de op 17 september overleden Ruud Hoff (1949) plaatsgevonden. Als geschiedkundige en politicoloog verzorgde Ruud Hoff jarenlang colleges en lezingen voor CIDI. Wij herinneren hem als een betrokken en warme docent.

Als Midden-Oostenkenner was Ruud altijd bereid bij CIDI te komen spreken. Als Midden-Oostendocent aan de School voor de Journalistiek was hij, ondanks zijn pensioen in 2014, vrijwel vaste prik bij de collegereeks waar hij studenten op bevlogen wijze wist te interesseren in het Israelisch-Palestijnse conflict en de inhoudelijke discussie niet uit de weg ging. Bij voorbereidingsavonden voor studiereizen naar Israel was Ruud een onmisbare spreker en gaf hij deelnemers het gereedschap om met inhoudelijke kennis goed voorbereid naar het Midden-Oosten af te reizen.

Ruud was altijd in voor een vriendelijk praatje. Niet alleen over de actualiteiten, maar ook voor de gezelligheid. Met treurnis namen wij kennis van zijn overlijden. Moge zijn nagedachtenis tot zegen zijn.