Internetsite CIDI geheel vernieuwd

IN ANDER NIEUWS / Door: WEBMASTER / 12 mrt 2003 ANTISEMITISME CIDI

Na vier jaar is de internetsite van CIDI (www.cidi.nl) geheel vernieuwd. Hij is veel toegankelijker geworden voor mensen die behoefte hebben aan goede en breed samengestelde achtergrondinformatie. Daartoe zijn vast op de site een aantal dossiers opgenomen over het Arabisch-Israelisch conflict, de staat Israel zelf, Jeruzalem en antisemitisme. Deze dossiers zullen geleidelijk worden uitgebreid, zowel qua onderwerpen als qua inhoud.

De zoekmachine is gemakkelijker hanteerbaar geworden, waardoor de site in het Nederlandse taalgebied wellicht de meest complete informatie biedt over het Midden-Oosten en de betrekkingen Nederland-Israel. Een uitgebreide chronologie toont de ontwikkelingen in Palestina en Israel aan vanaf 1850. Een reeks kaartjes illustreert de wisselende grenzen, de talrijke vredesvoorstellen en de meest dramatische ontwikkelingen.

De lay-out van de openingspagina is eveneens geheel vernieuwd. Naast berichten over CIDI zelf en het laatste relevante nieuws worden steeds foto’s opgenomen van recente gebeurtenissen. Ook kunnen bezoekers van de site hun stem uitbrengen op een stelling van de week. Voor suggesties kunt u terecht bij cidi@cidi.nl.