Iran lanceert holocaustontkennende cartoonsite

Iran heeft donderdag een holocaustontkennende website gelanceerd, ‘holocartoons’, ‘opgedragen aan iedereen die is gedood met de Holocaust als voorwendsel’ (daarmee worden dan de Palestijnen bedoeld). Er staan allerlei beweringen op die rechtstreeks uit de beruchte antisemitische vervalsing ‘Protocollen van de Wijzen van Zion’ lijken te komen. Op de cartoon waarmee de Iraanse site opent, worden karikaturale Joden afgebeeld die zo in het naziblad Sturmer zouden kunnen staan en die bezig zijn een leugen te verzinnen over concentratiekampen.

De Iraanse site staat vol plaatjes waarop hakenkruizen worden gecombineerd met davidsterren en alle antisemitische stereotypen over Joden zijn ruimschoots aanwezig. 

Doel van de Iraanse site is de historische afmetingen van de massamoord op Joden in WO2 te ondermijnen. Volgens de site is de moord op de 6 miljoen, die volkomen belachelijk wordt gemaakt, ‘een leugen’.
 
De site wordt gefinancierd door een "non-gouvernementele culturele stichting" en is gebaseerd op een stripboek met ‘satirische’ antisemitische cartoons uit 2008, vol antisemitische samenzweringstheorieen en met een quasi-onderscheid tussen ‘echte Joden’ en ‘Zionisten’. Op ‘grappige’ plaatjes waarop de moord op Joden belachelijk wordt gemaakt, zijn de daders afgebeeld als karikaturale Joden. 
 
De Iraanse president Ahmadinejad heeft vele malen de holocaust ontkend.