Israël arresteert twee medewerkers Brits consulaat

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 4 jan 2011 GAZA HAMAS TERRORISME VOETBAL

De Israelische veiligheiddienst Shin Bet heeft twee medewerkers van het Britse consulaat in Jeruzalem gearresteerd die te maken zouden hebben met een geplande raketaanval op het Teddy stadion in Jeruzalem. De twee zouden begonnen zijn met hun plannen na de militaire acties in Gaza in december 2008, bericht de BBC.

Musa Hamada uit Oost-Jeruzalem en Bassem Omeri, een Arabische Israeli, werden in November al opgepakt, maar de informatie is pas afgelopen zondag vrijgegeven toen zij officieel werden aangeklaagd. De beschuldigingen waren het behoren tot een terroristische organisatie, illegaal gebruik van wapens en het plannen van een aanval. Zij zouden onderdeel uitmaken van Hamas en wapens verzamelen voor anderen die de raketaanval beraamdem. Inmiddels zijn ook drie andere mannen uit Oost-Jeruzalem gearresteerd.

Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de arrestaties niets te maken hadden met de werkzaamheden die de twee uitvoerden. De BBC zegt echter, dat het niet ondenkbaar is dat de arrestatie gevolgen zal hebben voor de veiligheidsprocedures voor het aannemen van consulair personeel, zeker gezien het feit dat het consulaat in ‘een van de meest politiek gevoelige delen van Jeruzalem is gevestigd’.