Israël blijft doelwit raketten

Zowel het zuiden als het noorden van Israël blijven doelwit bij raket beschietingen. Woensdagochtend kwamen twee Qassam raketten vanauit de Gazastrook terecht in Sha’ar Hanegev. Er is geen melding gemaakt van gewonden of schade. In reactie daarop bombardeerden Israëlische vliegtuigen zeven smokkeltunnels onder de grens tussen Gaza en Egypte. De Israëlische luchtmacht heeft sinds het Israëlische offensief in de Gazastrook bijna 30 tunnels aangevallen in reactie op raketbeschietingen.

Ondanks dat Hamas, in navolging van Israël, een staakt-het-vuren heeft afgekondigd, vuren Palestijnen vrijwel dagelijks raketten en mortiergranaten af. Het totaal loopt nu al in de tientallen. Dat maakt het leven voor de inwoners in het zuiden van Israël erg moeilijk. Maandag verijdelde het Israëlische leger nog een terreuraanslag in debuurt van de grenspost Kissufim. Soldaten ontdekten gewapende mannen die probeerden een explosief in de buurt van de grensovergang aan te brengen. 

Woensdag maakten Libanese militairen melding van de vondst van vier raketten in de buurt van de grens met Israël. De vondst volgt op de beschieting, afgelopen zaterdag vanuit het zuiden van Libanon. Toen werden drie raketten afgevuurd op Israël. Een raket landde opIsraëlisch grondgebied, in de stad Maalot. De raket explodeerde een paar meter van een woonhuis. Een 20-jarige vrouw raakte in haar slaap gewond. 

Tijdens het offensief van Israël tegen Hamas in Gaza, begin dit jaar, werden ook al raketten vanuit Libanon  op het noorden van Israël afgevuurd. Net als nu ontkende Hezbollah dat de projectielen van deze groepering afkomstig waren. Volgens de Israëlische krant Haaretz was dat wel degelijk het geval. Weliswaar werden de raketten afgevuurd door Palestijnen maar het was Hezbollah die achter de aanvallen zat.