Israel gezondste land van Midden-Oosten

IN ANDER NIEUWS / Door: WEBMASTER / 20 aug 2012 CIDI EU ISRAEL JORDANIE SYRIE

Israel staat op de zesde plaats in de Bloomberg-lijst van ‘meest gezonde landen’ ter wereld, en op de eerste plaats in de regionale lijst voor het Midden-Oosten & Afrika.

Dit is het derde goede bericht over Israel in korte tijd. Vorige week bleken drie Israelische universiteiten tot de top 100 van de wereld te behoren, en bleek dat het toerisme naar Israel de laatste jaren gestaag stijgt. De lijst van “meest gezonde landen” wordt jaarlijks samengesteld door het gerenommeerde economisch persbureau Bloomberg.

Bloomberg bepaalt de positie van een land op de lijst op basis van indicatoren als: levensverwachting, kindersterfte, doodsoorzaken, sterftecijfers, aantal rokers, alcoholgebruik, lichamelijke activiteit en vervuiling. Landen die minder dan één miljoen inwoners hebben worden niet op deze lijst opgenomen. Het gezondste land ter wereld is volgens de Bloomberg-lijst Singapore en het slechtst scorende land dat in de lijst is opgenomen is Swaziland.

Nederland staat achtste op de wereldlijst van meest gezonde landen. Op de regionale lijst voor West-Europa is Nederland te vinden op de vierde plaats, achter Italië, Zwitserland en Spanje.

Opvallend in de lijst is de plaats die Syrië is toebedeeld, het land dat nu bijna twee jaar door geweld wordt verscheurd. De Syrische Arabische Republiek staat op de 42ste plaats en is hiermee een “gezonder land” om te leven dan bijvoorbeeld Slowakije (49) en Jordanië (66). Syrië staat ook in de top vijf van “meest gezonde” landen in de regionale lijst voor het Midden-Oosten & Afrika, waarvan Israel lijstaanvoerder is.

Bron: Bloomberglijst

Zie ook CIDI artikelen: 3 Israelische universiteiten bij top 100 (16 augustus 2012) , Meer Toeristen naar Israel (16 augustus 2012)