Israel onderzoekt tragische dood Palestijnse kinderen

Strand GazaIsrael stelt een onderzoek in naar de dood van vier Palestijnse kinderen. Zij werden woensdag door een Israelische granaat gedood op het strand van Gaza; een vijfde kind werd ernstig verwond. Er zouden ook volwassenen gewond zijn. Volgens ooggetuigen opende een Israelisch marineschip plotseling het vuur op het strand, waar de jongens aan het voetballen waren.

Het gebeurde vlakbij een hotel waar veel buitenlandse journalisten logeren. De Engelse journalist Peter Beaumont zag het gebeuren en schreef een verslag van het voorval voor The Guardian. Volgens hem was ook op afstand duidelijk te zien dat het om kinderen ging; de jongens waren tussen de 9 en 11 jaar oud.

De IDF, die de dood van de kinderen “tragisch” noemt, benadrukt dat het leger “niet de bedoeling heeft om burgers te verwonden die door Hamas in deze oorlogssituatie verwikkeld worden” en is nog aan het onderzoeken hoe dit kon gebeuren. Voor zover nu na te gaan is, had de marine het gemunt op terroristen die het strand gebruiken om raketten af te schieten. Deze plek is al vaker beschoten.