Israel op goede weg naar Frankrijk

IN ISRAEL / Door: PAUL VAN DER BAS / 14 okt 2014

ScreenHunter_266 Oct. 14 12.08Met een 1-4 overwinning op Andorra ligt Israel goed op weg naar kwalificatie voor het Europees Kampioenschap (EK). In Andorra la Vella, de hoofdstad van dwergstaat  Andorra, was Israel te sterk voor de voetbaldwerg. Omer Damari nam zijn team op sleeptouw door voor rust een zuivere hattrick te scoren (drie doelpunten in één helft).
 
In de 90e minuut verzekerde Tomer Hemed, door een benutte penalty, de overwinning voor de blauw-en-witten.  Een extra speciaal moment voor Hemed die de penalty van de coach mocht nemen om te vieren dat hij de dag ervoor vader was geworden.

Israel heeft uit twee wedstrijden het volle pond weten binnen te slepen en staat daarmee met 6 punten op de tweede plaats in poule B. Eerder won Israel de lastige uitwedstrijd tegen Cyprus. Wales staat aan kop in de poule met 7 punten uit drie wedstrijden. In totaal worden er 10 wedstrijden gespeeld.  

Het Europees Kampioenschap zal in 2016 worden gehouden in Frankrijk. 53 landen nemen deel aan de voorrondes, waarvan er uiteindelijk 24 naar het EK 2016 mogen.

 

 

Afbeelding: Twitter