Israel, zionisme en joden als automatische daders

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 1 mei 2006 EGYPTE FATACH TERRORISME

Bij de driedubbele bomaanslag van 24 april in de Egyptische badplaats Dahab kwamen voornamelijk Egyptenaren om het leven. Volgens het voormalige hoofd van de Egyptische veiligheidsdienst, generaal Fuad Allam, is het daarom “zeer wel mogelijk” dat niet Al-Qaeda maar Israel de aanslagen heeft gepleegd.

Allam deed zijn uitspraken in een interview op de Egyptische televisiezender Dream2. “Het is opmerkelijk dat aan de bomaanslagen in Taba, Sharm al-Sheik, en nu Dahab, steeds Israelische waarschuwingen zijn voorafgegaan, niet aan de Egyptische autoriteiten, maar aan de Israeli’s. Zij waarschuwden hen: Ga nu niet naar de Sinai. Er zijn twee mogelijkheden: ofwel zij [de Israelische autoriteiten] analyseren bepaalde zaken en concluderen dat er op een bepaalde tijd op een bepaalde plaats operaties zullen plaatsvinden, of anders zitten zij zelf tenminste achter deze operaties.”

Op 9 oktober 2004 beweerde Allam in een interview met de Egyptische krant Nahdat Misr dat Israel verantwoordelijk was voor de aanslagen die twee dagen eerder een slachting in de badplaats Taba hadden aangericht. “Geen van de verdachten bij deze aanslag, of het nu gaat om Egypte, Palestina en Al-Qaeda, heeft iets te winnen met het plegen van de bomaanslagen, behalve Israel. Al het bewijs wijst op de conclusie dat de Israelische Mossad de eerste en de laatste is om voordeel van deze operatie te hebben.”

Eerder dit jaar kregen Israel en het zionisme in de Arabische wereld ook de zwarte Piet toebedeeld in de kwestie van de Deense cartoons. Veel beschuldigingen bevatten rauwe antisemitische elementen, zoals bovenstaande cartoon, die op 19 februari 2006 werd gepubliceerd in de Qatarese krant Ash-Sharq.