Israëli doodgeschoten op Westelijke Jordaanoever

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 19 mrt 2001 NEDERZETTINGEN VS WESTBANK

ANP Nieuws

JERUZALEM (ANP) – Op de Westelijke Jordaanoever is maandagochtend een Israëli doodgeschoten. De man, die vlakbij Bethlehem in zijn auto onderweg was, kwam onder Palestijns vuur te liggen. Dit heeft de Israëlische legerradio gemeld.

Het slachtoffer is getroffen door meerdere kogels. Hij verloor de macht over het stuur en botste tegen een vrachtwagen. Het incident gebeurde vlakbij de joodse nederzetting Neve Daniel, maar het is onduidelijk of het slachtoffer een joodse kolonist is.

De man is de 66e Israëli die is gedood sinds het oplaaien van de strijd in september. Aan Palestijnse kant lieten, volgens verschillende tellingen, 360 à 373 mensen het leven.

Sharon in VS

De nieuwe Israëlische premier Ariel Sharon is zondag (plaatselijke tijd) in de Verenigde Staten gearriveerd voor een eerste ontmoeting met president Bush.

Het is de eerste buitenlandse reis van Sharon sinds hij in februari tot regeringsleider van de joodse staat werd gekozen. Voor maandag staan ontmoetingen met minister van Buitenlandse Zaken Colin Powell, nationaal veiligheidsadviseur Condoleezza Rice en minister Rumsfeld van Defensie op het programma. Dinsdag heeft Sharon een eerste gesprek met Bush.

Voor zijn vertrek had de 73-jarige Sharon benadrukt dat zijn bezoek was bedoeld om ,,de speciale betrekkingen tussen Israël en de Verenigde Staten te versterken”.