Israeli gedood tijdens werkzaamheden aan Egyptisch grenshek

IN ISRAEL / Door: MIKE DURAND / 26 okt 2016 EGYPTE RAKETTEN TERRORISME

isr-egy_border_6521a-idfbolgspotTijdens werkzaamheden aan het Egyptische grenshek is een medewerker van een aannemer neergeschoten. Hij overleed tijdens het transport per helikopter naar het ziekenhuis aan de gevolgen van zijn verwondingen. Een woordvoerder van het Israelische leger zei dat het geweervuur van de Egyptische kant van de grens afkomstig bleek maar dat het incident niet verwant lijkt te zijn aan “terreur activiteiten”.

De schietpartij vond gisteren plaats in de streek Har Harif, in de Egyptische Sinai woestijn, dat halverwege de 240 kilometer grens ligt tussen Israel en Egypte. Dievenbendes, wapensmokkelaars, drugshandelaren, maar ook terroristen en militanten die gelieerd zijn aan ISIS voeren in de Sinai woestijn een bloedige strijd tegen Egyptische veiligheidstroepen en de politie. In dezelfde regio werd in 2012 nog een Israelische soldaat gedood tijdens een schotenwisseling bij een infiltratie van een groep terroristen vanuit de Egyptische Sinai op Israelisch grondgebied.

In 2013 begon Israel met de bouw van een modern elektronisch grenshek langs de grens met Egypte. Toch raakte er in 2014 twee Israelische soldaten gewond toen vermoedelijke drugssmokkelaars het geweervuur openden en een anti-tank raket vanuit de Sinai woestijn richting de Israelische grenspatrouillewagen afvuurden.

Foto: Het grenshek tussen Israel en Egypte, bron: IDFblogspot