Israeli’s reiken uit naar Iranïers

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 19 mrt 2012 IRAN

Terwijl de dreiging tussen Israel en Iran op regeringsniveau alleen maar groter lijkt te worden, startte zondagavond een ludieke actie van een groep Israeli’s die via facebook de boodschap ‘make love, not war’ naar de Iranïers uitdroegen.

Ronny Adari en Michal Tamir zijn twee Israelische website-ontwerpers uit Tel Aviv. Op de pagina zijn foto’s van Israeli’s te zien, met daaronder berichten als ‘Iranïers, we houden van jullie’  en ‘Wij zullen jullie land niet bombarderen’. Bijzonder was ook het antwoord dat terugkwam uit Iran, ook via een inmiddels opgezette ‘zusterpagina’.  Ook daar foto’s met teksten als: “Mijn Israelische vrienden, ik haat jullie niet, ik wil geen oorlog.”

Onder de geposte foto’s staan allerlei berichten in het Engels, Hebreeuws en Arabisch, zoals: “Ik ben een Israeli en dol op Perzische muziek” of “ Laten we de wereld verrassen en stoppen met oorlog voeren, voor altijd.”

Adari op zijn facebookpagina: “ Als er oorlog tussen ons moet komen, zullen we eerst bang voor elkaar moeten zijn en elkaar moeten haten. Ik ben niet bang voor jullie. Ik haat jullie niet. Ik ken jullie zelfs helemaal niet. Geen enkele  Iranïer heeft mij ooit iets aangedaan. Ik heb zelfs nog nooit een Iranïer ontmoet, op die ene na in een museum in Parijs; aardige vent.”

Verder wordt de Iranïers een gelukkig Perzisch Nieuwjaar gewenst.

Zelf verder kijken? Ga naar www.facebook.com/pushpin

www.facebook.com/loveandpeacecampaign