Israelische farmaceut beperkt bijwerkingen Copaxone voor MS patiënten

IN ANDER NIEUWS / Door: MIKE DURAND / 1 sep 2014 EU VS

copaxone spuitenHet Israelische bedrijf ‘Teva Pharmaceutical Industries’ heeft onderzoek gedaan naar de behandeling van multiple sclerose met het geneesmiddel Copaxone. De gebruikelijk voorgeschreven dagelijkse dosis van 20 mg Copaxone blijkt minder effectief dan drie maal per week een dosis van 40 mg van het geneesmiddel.

Teva-hoofdonderzoeker dr. Michael Hayden is zeer content met de resultaten van het onderzoek. Het blijkt dat driemaal per week een dubbele doses Copaxone spuiten 50 procent minder injectiegerelateerde bijwerkingen geeft dan dagelijks de gebruikelijke dosis spuiten. De meest voorkomende bijwerkingen van Copaxone zijn pijn, zwellingen, jeuk, kortademigheid, pijn op de borst en knobbel-ontwikkeling op de spuitplekken.

Teva werd in 1901 opgericht door Eli Hurvitz in Petah Tikva en is in ruim 100 jaar uitgegroeid tot een succesvolle wereldspeler op de farmaceutische markt. Het bedrijf heeft een marktaandeel van 20% in de Verenigde Staten en heeft 73 productiefaciliteiten over de hele wereld. In de VS worden dagelijks 1,5 miljoen recepten voor Teva-producten uitgeschreven, in Europa 2,7 miljoen. In de 90 landen waar Teva actief is, heeft het 46.000 personeelsleden. In 2013 was de jaaromzet bijna 16 miljard euro.

 

Israel Nieuwsbrief, september 2014, M.D.