Israëlische ministers stappen op

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 12 mrt 2002 PALESTIJNEN VN

Twee nationalistische ministers hebben hun ontslag ingediend. Benjamin Elon (Toerisme) van de Nationale Unie en Avigdor Lieberman (Infrastructuur) van de immigrantenpatrij Israel Beiteinu zijn woedend over het opheffen van het reisverbod van de Palestijnse leider Arafat. Beide ministers hadden maandag hun vertrek al aangekondigd.

Het vertrek van de ministers heeft geen directe invloed op de Israelische regering. Premier Sharon kan nog steeds rekenen op een meerderheid van 76 parlementariers in het 120 zetels tellende parlement. In de Israelische regering zitten nu nog drie partijen: de rechtse Likudpartij van Sharon, de linkse Arbeiderspartij van minister Peres en de ultra-orthodoxe Shas-partij.

Sharon krijgt niet alleen tegenslagen binnen zijn regering te verwerken. VN-chef Annan heeft in een speech voor de VN forse kritiek geuit op het beleid van Israel. Annan noemde de bezetting van de Palestijnse gebieden ‘illegaal’ en riep op onmiddellijk te stoppen met de militaire acties. De Palestijnen moeten ophouden met de zelfmoordacties gericht tegen burgers, aldus Annan.

Bron: NOS Nieuws