Jongens spuiten hartjes over hakenkruizen heen

IN ANTISEMITISME / Door: WEBMASTER / 24 mrt 2010

Twee 16-jarige jongens spoten dinsdag hakenkruizen en discriminerende teksten over met hartjes en een afbeelding van een spuitbus. Ze wilden niet dat andere jongeren met die discriminerende graffitti werden geconfronteerd.

Dinsdagmiddag: de politie in IJsselstein rukt uit na een melding dat er twee jongens graffitti staan te spuiten op de plaatselijke skatebaan. Ze betrappen de twee op heterdaad en de jongens bekennen gelijk, maar ze hebben een goed verhaal.

De agenten kunnen zien dat hun verhaal klopt. Toch overwegen zij nog om aangifte te doen. Maar omdat de hele skatebaan al onder de oude graffiti van een erger soort zit, nemen de agenten toch eerst contact op met de gemeente. Een medewerker van de gemeente stelt voor om de door de jongens veroorzaakte ‘schade’ in overleg met hun ouders te regelen en het daarbij te laten. De agenten hebben de door de jongens gespoten graffiti op foto’s vastgelegd.

(Die zijn helaas niet vrijgegeven: hiernaast een afbeelding van het Roois Openluchtmuseum in Sint Oedenrode. Die gemeente pakte het aardiger aan, door de fietstunnel ‘preventief’ tot graffittimuseum te maken. Zo’n 40 jongeren spoten daar mee.)

Bronnen: Politie, Novum, St Oedenrode