Journalisten vrijgesproken van huisvredebreuk op SS’er Boere

IN NEDERLAND / Door: WEBMASTER / 13 feb 2012 WO2

Twee journalisten van het programma EenVandaag zijn donderdag 9 februari vrijgesproken door een Duitse rechter uit Eschweiler.

Zij werden beschuldigd van huisvredebreuk omdat zij de Nederlandse oorlogsmisdadiger Heinrich Boere gefilmd hadden in zijn huis met een verborgen camera. Boere werd in 2010 veroordeeld tot levenslang, maar bleek in 2011 nog steeds op vrije voeten te zijn. Inmiddels zit hij zijn straf uit in een gevangenisziekenhuis in Nordrhein-Westfalen.

De moordenaar Boere daagde Jan Ponsen en Jelle Visser in 2009 voor de Raad van Journalistiek, maar de Raad stelde Ponsen en Visser in het gelijk, vanwege het maatschappelijke en journalistieke belang. Nu heeft ook de Duitse Justitie bevestigd dat in deze zaak het filmen wel degelijk belang had en dat er dus geen sprake was van huisvredebreuk.

Boere, voormalig Nederlands lid van de SS en van het speciale moordcommando ‘Feldmeijer’, werd in maart 2010 in Aken veroordeeld tot levenslang voor een drievoudige moord in 1944. De straf werd in december 2010 in hoger beroep bevestigd, maar Boere zat een jaar later nog steeds niet vast. Dit ondanks het feit dat er geen medische redenen waren dat hij zijn straf niet uit zou kunnen zitten.

Wilt u weten wat Boere op zijn geweten heeft? Klik hier.