Kijk live mee naar Lahav Harkov over de verrassende ontwikkelingen in de formatie

IN EDUCATIE / Door: WEBMASTER / 1 apr 2020 LEZING ZOOM-LEZINGEN

Vanavond praat Lahav Harkov van The Jerusalem Post u live op de CIDI-kanalen bij over de verrassende ontwikkelingen in de formatie van een nieuwe Israelische regering. Kijk live mee!

Drie keer is scheepsrecht? Na twee verkiezingsrondes die op niets uitliepen lijkt Israel deze week eindelijk op weg naar een regering van nationale eenheid tussen Benjamin Netanyahu (Likoed) en Benny Gantz (Blauw-Wit). Gantz verraste afgelopen donderdag vriend en vijand door te kiezen voor een regering van nationale eenheid met Likoed. Opvallend, want Blauw-Wit was altijd fel gekant tegen iedere samenwerking met Netanyahu. De draai kwam zelfs als een verrassing voor de partijgenoten van Gantz, die prompt een einde maakten aan de samenwerking met de oud-opperbevelhebber.

Hoewel de twee partijen het eens zijn over de noodzaak van een nationale crisisregering, komt het uiteindelijk aan op de details. Welke andere partijen gaan meeregeren? Hoe worden de ministersposten – volgens sommige berichten maar liefst 34 (!) – verdeeld?

Lahav Harkov is als senior redacteur en diplomatiek correspondent werkzaam voor The Jerusalem Post, een van Israels meest toonaangevende kranten. Als verslaggever doet ze al jaren verslag vanuit de Knesset. Harkov geeft regelmatig lezingen overal ter wereld en ook internationale nieuwszenders zoals de BCC, France 24 en Sky News vragen regelmatig om haar commentaar.

Lahav Harkov groeide op in New Jersey (Verenigde Staten) en verhuisde op haar 17e naar Israel, waarna ze twee jaar sjeroet leumi (maatschappelijke dienstplicht) deed in musea gericht op Joodse en Israelische geschiedenis. Ze haalde vervolgens haar bachelor in Politieke Wetenschappen en Communicatie aan de Bar Ilan-universiteit in de buurt van Tel Aviv.

Als u via Zoom meekijkt, is het tevens mogelijk zelf vragen te stellen aan Lahav Harkov.