Kijk mee naar Ben Lev-Kadesh voor CIDI over Onderwijs in Israel

IN EDUCATIE / Door: WEBMASTER / 2 dec 2020 ZOOM-LEZINGEN

Het onderwijssysteem in Israel, hoe zit dat nu eigenlijk in elkaar? Hoe wordt burgerschapsonderwijs vormgegeven in Israel? En wat zijn de doelen voor de toekomst?

>

Vanavond om 19:30 uur spreekt Ben Lev-Kadesh voor CIDI over Onderwijs in Israel, nu en in de toekomst.

Docenten Burgerschap, Maatschappijleer, Geschiedenis en andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd deze lezing te volgen. Dit kan ook via onze Facebookpagina of deze Zoomlink (via Zoom is het ook mogelijk om vragen te stellen).

Over de spreker

Ben Lev-Kadesh is actief als docent, activist en tourguide. Hij heeft zichzelf gespecialiseerd in politiek onderwijs. Ben heeft zowel geschiedenis, onderwijs en conflictwetenschappen gestuurd aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Ben is een alumnus van de Mandel school for educational leadership, daar heeft hij een uniek model ontwikkeld voor burgerschapsonderwijs.

In 2015 richtte Ben, samen met anderen, het Seculiere Forum opnieuw op, een ngo die de groeiende invloed van religie in de samenleving wil tegengaan en seculier onderwijs in Israel promoot.

Ben is momenteel actief als rector van een middelbare school in Jeruzalem, waar hij zich focust op progressieve educatie waarin ruimte is voor zowel het individu als het collectief. Zo ontwikkelde hij een curriculum voor het onderwijzen van seculier humanisme.

Naast zijn onderwijswerkzaamheden is Ben ook actief als tour guide en geeft hij lezingen over het Israelisch-Palestijns conflict.