Kijk mee naar de lezing van Dan Tirza over uitbreiding van soevereiniteit

IN EDUCATIE / Door: WEBMASTER / 22 jun 2020 ZOOM-LEZINGEN

Kijk nu mee naar de online CIDI-lezing met Dan Tirza over de voorgenomen uitbreiding van Israelische soevereiniteit naar delen van de Westelijke Jordaanoever.

Het voornemen van de nieuwe Israelische regering heeft in Israel en internationaal veel stof doen opwaaien. Speciaal voor CIDI zal Dan Tirza bespreken wat uitbreiding van soevereiniteit zou kunnen inhouden, en de praktische en politieke gevolgen daarvan.

Dan Tirza is een voormalig Israelisch kolonel. Hij stond aan het hoofd van de militaire administratie-eenheid die verantwoordelijk was voor het optekenen van de route van de veiligheidsbarrière tussen Israel en de Palestijnse Westelijke Jordaanoever. Tirza staat ook wel bekend als de architect van de barrière. Hij is nog steeds werkzaam als veiligheidsadviseur en geeft regelmatig tours aan hoogwaardigheidsbekleders bij het veiligheidshek. Als bijna geen ander is hij bekend met de veiligheidsimplicaties van de geplande uitbreiding van soevereiniteit.

U bent van harte uitgenodigd voor deze online lezing. U kunt de lezing volgen en vragen stellen aan de spreker via Zoom, door op deze link te klikken. U kunt de lezing ook volgen via de CIDI-website of CIDI-Facebookpagina.

Help de CIDI-lezingen mogelijk maken en steun ons met een bijdrage. Dit kan via iDEAL of via Tikkie!