Kijk mee naar Jonathan Elkhoury over 20 jaar sinds Israëls terugtrekking uit Zuid-Libanon

IN EDUCATIE / Door: ELKAN VAN DER RAAF / 6 jul 2020 ZOOM-LEZINGEN

Vanavond vertelt Jonathan Elkhoury online bij CIDI het verhaal over zijn leven als Libanees in Israël, 20 jaar sinds de Israëlische terugtrekking uit Zuid-Libanon.

Twintig jaar geleden trok Israël zich terug uit Zuid-Libanon. In 1982 viel Israël Libanon binnen met als doel de voortdurende raket- en artilleriebeschietingen op burgerdoelen in Noord-Israel te stoppen. Na de Libanon-oorlog van 1982, stelde Israël vanaf 1985 een veiligheidszone in het zuiden van Libanon in. De voornaamste bondgenoot van de IDF aldaar was het Zuid-Libanese leger, een voornamelijk christelijke militie. In juni 2000 trok Israël zich terug uit Zuid-Libanon, wat leidde tot een overname van Hezbollah van het gebied. Het Zuid-Libanese leger viel uiteen en veel leden van deze militie vluchtten naar Israël.

Jonathan Elkhoury is een christelijke vluchteling uit Libanon die in Israël woont. Hij en zijn familie moesten vluchten uit Libanon, daar zijn vader lid was van het Zuid-Libanese leger dat door de IDF gesteund werd. Hij heeft in Israël twee jaar nationale dienst gedaan en heeft namens Reservists On Duty op verschillende plekken in de wereld gesproken. Op 6 juli om 19:30 vertelt Jonathan online bij CIDI zijn verhaal. Hij kijkt uit naar jullie vragen!

U bent van harte uitgenodigd voor deze online lezing. U kunt de lezing volgen en vragen stellen aan de spreker via Zoom, door op deze link te klikken. U kunt de lezing ook volgen via de CIDI-website of CIDI-Facebookpagina.

Help de CIDI-lezingen mogelijk maken en steun ons met een bijdrage. Dit kan via iDEAL of via Tikkie!