Kindermoordenaar door Palestijnen geëerd met pleinvernoeming

In 1974 werden onder leiding van de Palestijnse terrorist Khaled Nazzal op een school in het Israelische Ma’alot 22 kinderen en vier docenten vermoord. Als dank voor deze “heldhaftige” daad heeft de Palestijnse Autoriteit afgelopen week een plein in Jenin naar hem vernoemd.

Het kinderbloedbad in Ma’alot is niet het enige waar Nazzal voor verantwoordelijk is. De leider van het “Democratische front voor de Bevrijding van Palestina” heeft verschillende aanvallen, gijzelingsacties en executies van Israelische burgers op zijn naam staan. 

Ter ere van deze “martelaar” is op 15 juni een plein in de Palestijnse stad Jenin naar de moordenaar vernoemd. Bij de ceremonie waren verschillende leiders en ambtenaren van de PA aanwezig. De plaatsvervangende burgemeester van Jenin zei in zijn toespraak dat het Palestijnse volk “door zal gaan op het pad van de martelaren”.

De terroristenverering en haatzaaierij door de PA gaat dus gewoon door, ondanks nog recente oproepen door president Trump hiermee te stoppen. Deze week zijn de Amerikaanse gezant Jason Greenblatt en Trumps schoonzoon en adviseur Jared Kushner in de regio op bezoek om de vredesonderhandelingen weer te hervatten. De Israelische premier Netanyahu vraagt zich echter af of Abbas wel een geschikte vredespartner is gezien zijn martelarenverheerlijking. Netanyahu reageerde via Twitter op de Palestijnse terroristenverering: President Abbas vertelt de wereld dat hij Palestijnse kinderen vrede leert. Dat is een leugen. De Israelische premier maakte van de gelegenheid ook gebruik om Abbas wéér op te roepen te stoppen met het vergiftigen van de hoofden van de Palestijnse jeugd.

Het vernoemen van een plein naar een kindermoordenaar is het laatste voorbeeld van de giftige haatzaaierij door de PA. Fatach, de partij van Abbas, heeft het feit veroordeeld dat Israel afgelopen week bij de aanslag in Jeruzalem de terroristen heeft neergeschoten. Dit is volgens de PA “een oorlogsmisdaad”. Bovendien had de PA de huizen van de families van de terroristen gedecoreerd met vlaggen. De terroristenverheerlijking door de Palestijnse Autoriteit gaat dus gewoon door.

 

 

Bronnen: Newsweek, Jewish Press, The Times of Israel, The Jerusalem Post.