Kleuters in Gaza krijgen diploma

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 15 jun 2012 GAZA HAMAS RAKETTEN TEMPELBERG

Afgelopen week was een speciale week voor de kleuters in Gaza. De kleuters vierden dat zij hun kleuterschooldiploma kregen uitgereikt.

De ceremonie die bij deze diploma uitreiking hoort is alleen een door Hamas goedgekeurde versie. Hamas haar invloed op het schoolsysteem is duidelijk hoorbaar bij de diploma uitreiking. Iedere kleuter moet om zijn diploma te ontvangen uitroepen dat Israel hun vijand is.

De Gaza kleuters moeten tijdens de diploma uitreiking verkleed als Israelische gevangenis bewaarders of als door Israel opgepakte Hamas terroristen. De kleuters die als bewaarder verkleed zijn moeten op overdreven wijze deze gevangenen dan martelen. Volgens een directeur van een kleuterschool in Gaza is het de plicht van onderwijzers om Palestijnse kinderen erop te wijzen dat zij Palestina en Jeruzalem liefhebben.

Eén van de kinderen die aan de ceremonie heeft deelgenomen zei: “Ik wil mezelf opblazen in een bus om zionisten te doden, en als ik later groot ben zal ik vechten tegen de zionistische vijand [Israel] en raketten op Israel af gaan schieten.” Dit is niet de enige vorm van indoctrinatie waar kinderen in Gaza mee te maken krijgen. Ook veel kinderprogramma’s die op het televisiestation van Hamas, Al-Aqsa TV, zijn gericht op het aanleren van het verlangen op latere leeftijd het martelaarschap na te streven.

Klik hier voor de overige vrijgegeven foto’s