KNVB: Zet een streep door discriminatie

zeteenstreepdoordiscriminaite-knvbVandaag start de KNVB, tijdens de bekerwedstrijd Feyenoord-ADO Den Haag, officieel met de campagne ‘Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie’. De campagne loopt van 14 tot 18 december en heeft als doel een daadwerkelijke kentering teweeg te brengen.
De Haagse voetbalclub ADO Den Haag won in 2013 de eerste CIDI Respect Award voor zijn inzet tegen antisemitische spreekkoren in het stadion. (Lees ook: ADO wint CIDI Respect Award 2016

Voetbalfans
In Nederland zijn meer dan 7 miljoen voetballiefhebbers. Ongeacht huidskleur, religie, leeftijd, sekse of seksuele voorkeur, willen voetbalfans een mooie wedstrijd bezoeken of op televisie bekijken. Zij hebben één gezamenlijke passie, stelt de KNVB, en dat is voetbal. De sport heeft daarom volgens de Nederlandse Voetbalbond een unieke bindende werking, waarbij fans en spelers een afspiegeling van de maatschappij vormen.

Vooral daarom is het onaanvaardbaar dat voetbalwedstrijden met regelmaat worden ontregeld door discriminatie en racisme. De KNVB wil het voetbal vrijwaren van discriminerende en anderszins kwetsende uitingen. CIDI zet zich al jarenlang in tegen voetbaldiscriminatie. Lees daarover: Onderteken de petitie “Tolereer geen discriminerende voetbalspreekkoren” & KNVB, clubs en Eredivisie CV nemen zero-tolerance houding tegen scheldkoren

#zeteenstreep
De Nederlandse Voetbalbond is daarom een actie gestart om alle voetballiefhebbers te mobiliseren. Iedere voetbalfan wordt aangemoedigd om zelf een streep te zetten door discriminatie. Dat kan via knvb.nl/discriminatie. Vanaf vandaag gaat de teller lopen, rond half twaalf stond de teller al op ruim 92.000 mensen die zich uit hebben gesproken tegen discriminatie. In een videoboodschap roepen bekende voetbal coryfeeën alle voetballiefhebbers op om dat voorbeeld te volgen.

Video: Voetbal is van iedereen, zet een streep door discriminatie, bron: KNVB

Foto: Screenshot van de website van de KNVB actie, bron: KNV