Kritiek op Anne Frank Halloweenkostuum

Een Amerikaans bedrijf heeft een controversieel Anne Frank Halloween kostuum van haar website gehaald, na een weekend vol kritiek op sociale media.

De “Anne Frank costume for girls” werd aangeboden door halloweencostumes.com. Deze website is onderdeel van fun.com, wat gehuisvest is in Minnesota. Het bedrijf beschreef Frank als een heldin uit de Tweede Wereldoorlog en als inspiratiebron. “We kunnen altijd leren van de worstelingen uit de geschiedenis” viel te lezen in de beschrijving van het verkleedstuk.

Het kostuum veroorzaakte echter een groot tumult op social media. Critici vinden het ongepast dat de herinnering aan Anne Frank wordt gebagatelliseerd tot een halloweenkostuum. Het bedrijf heeft inmiddels excuses aangeboden voor iedereen die zich onjuist bejegend voelde.

Fun.com verdedigde zich door te stellen dat het niet alleen kleding voor halloweenfeesten verkoopt, maar ook kostuums voor andere doeleinden – zoals toneelstukken – aanbiedt.

Anne Frank werd een van de bekendste Nederlandse slachtoffers van WOII nadat haar dagboek over haar onderduikperiode door haar vader werd gevonden. Zij is naar vermoeden tussen februari en maart in 1945 overleden na een tyfusuitbraak in het concentratiekamp Bergen-Belsen in noord Duitsland.

 

 

Bron foto: DanielArenson / Twitter