Lezing Eldad Beck

IN NEDERLAND / Door: WEBMASTER / 17 nov 2011 CIDI EU LEZING

Lezing ‘Israel en de ‘Arabische Lente’ door Europese ogen’ op 6 december 2011, om 20:00. Eldad Beck is correspondent voor Yedioth Ahronoth.

CIDI nodigt u uit voor een lezing door

 

Eldad Beck

(correspondent voor Yedioth Ahronoth)

 

Israel en de ‘Arabische Lente’ door Europese ogen

 

Dinsdag 6 december 2011, om 20:00

 

Aanmelding voor deze bijeenkomst is noodzakelijk!

 

Niemand onderschat het belang van de politieke revoluties in de Arabische wereld en dat deze verstrekkende gevolgen hebben voor de regio en Europa. Maar begrijpen de Europese politici en media de realiteit die zich in het Midden-Oosten ontvouwt? Kennen we de achtergronden van de Islamisten die aan de macht komen? Hoe zien Europese landen de rol van Israel daarbij, dat vaak ook als een fundamentalistische staat wordt afgeschilderd?

 

Dit zijn een paar van de vragen die Eldad Beck zal behandelen tijdens zijn lezing voor de Vrienden van CIDI op 6 december.

 

De 46-jarige Eldad Beck uit Haifa heeft voor bijna alle grote kranten in Israel gewerkt. Hij studeerde aan de Sorbonne en begon zijn carrière als expert op het gebied van de Arabische wereld. In 2009 publiceerde hij zijn boek ‘Beyond the Border, Travels to Forbidden Countries’ – een boek over zijn uitgebreide reizen door Arabische landen.

 

Datum:                 dinsdag 6 december 2011

Tijd:                       20:00

Plaats:                  Rabinzaal van het CIDI, Jagerstraat 4, Den Haag

Opgeven kan via email of telefoon: cidi@cidi.nl of 070-36 46 862

Toegang gratis