Locoburgemeester Frankfurt: geen ruimte voor “zeer antisemitisch” BDS

Tweet about this on TwitterShare on FacebookShare on Google+Share on LinkedInDigg thisShare on RedditEmail this to someonePrint this pageDeel dit

Locoburgemeester van het Duitse Frankfurt Uwe Becker heeft gisteren een anti-BDS wetsvoorstel ingediend. De CDU-politicus beschouwt de boycotcampagne tegen Israel als “zeer antisemitisch”.

De BDS-campagne streeft een volledige boycot van de staat Israel na. BDS-activisten zeggen dit te doen om Israel ertoe te bewegen de bezetting van Palestijns land te stoppen. 

Uwe Becker beschouwt de campagne tegen de joodse staat als “zeer antisemitisch”. Daarom heeft de CDU-politicus een wetsvoorstel ingediend die de gemeente verbiedt om steun aan BDS-activiteiten te verlenen. Vergunningen voor demonstraties zullen niet afgegeven worden en alle vormen van gemeentesubsidies voor de activisten worden verboden als het aan Becker ligt.

De locoburgemeester zegt dat de anti-Israel activisten dezelfde taal gebruiken als de nazi’s in de jaren dertig: “Koop niet bij joden!” Becker hekelt ook de “winkelpolitie”. Daarmee refereert hij aan de BDS-activisten die winkels op Israelische producten inspecteren en ondernemers onder druk zetten om geen goederen uit de joodse staat te verkopen.

Het is niet voor het eerst dat de CDU-politicus actie tegen BDS onderneemt. Vorig jaar zette hij zich met succes in om zijn partij afstand van de anti-Israel campagne te laten nemen. 

Op Facebook heeft Becker in het Duits een pleidooi voor zijn wetsvoorstel tegen BDS geplaatst onder de titel: Antisemitisme geen ruimte geven – actief tegen BDS verzetten. Daarin roemt hij de stedenband tussen Frankfurt en Tel Aviv en schrijft hij onder andere dat zijn stad zich inzet voor een vreedzame oplossing tussen Israel en de Palestijnen. 

 

Bronnen: Journal Frankfurt, The Jerusalem Post