Maccabi aan Ajax: ‘Get well soon’

get well soon maccabi tel aviviFans van de voetbalclub Maccabi Tel Aviv hebben tijdens de wedstrijd afgelopen weekend in de Israëlische competitie een spandoek gemaakt voor de Ajaxsupporter die tijdens de Champions League wedstrijd tegen Barcelona in de gracht van de Amsterdam Arena is gevallen, aldus de Ajax nieuwssite Ajaxshowtime.com.

Op het levensgrote spandoek stond de tekst: ‘Get well soon, MTA & AFCA’. De supporters van beide clubs onderhouden goede relaties en bezoeken regelmatig elkaars thuiswedstrijden.

 Tijdens de wedstrijd ADO Den Haag tegen Ajax van afgelopen zondag werden kwetsende spreekkoren geuit naar de gevallen supporter. Aanhangers van ADO zongen ‘Er ligt een Jood in de gracht’. Hoewel de uitlating niets negatiefs zegt over Joden, was hij buitengewoon grof en pijnlijk, te meer omdat op dat moment het gerucht circuleerde dat de Ajaxfan mogelijk was overleden.

ADO reageerde adequaat. Een woordvoerster van de Haagse club zei tegen een verslaggever van Omroep West dat ‘Wie iets ongeoorloofds heeft gezongen, zal zoals altijd een stadionverbod krijgen’. Vorige maand ontving ADO Den Haag de CIDI Respect Award voor zijn inzet in de strijd tegen antisemitisme, specifiek als voorloper in de strijd tegen discriminerende en antisemitische spreekkoren.