Meegesleurde ‘collaborateur’ blijkt politieke rivaal Hamas

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 27 nov 2012 GAZA HAMAS PALESTIJNEN TERRORISME

De Gazaanse man diens lichaam vorige week dinsdag na zijn executie werd meegesleurd achter een motor door Hamas leden, blijkt een politieke rivaal van Hamas.

De familie van de geëxecuteerde Ribhi Badawi blijft benadrukken dat hij geen spion voor Israel was. Kholoud, de weduwe, vertelde aan de Engelse krant The Daily Mail dat haar man een “trotse Palestijn” en sterker in zijn “verzet tegen de Israelische bezetter” was dan Hamas ooit is geweest.

De 37-jarige Badawi was lid van moslim-fundamentalistische beweging Jaljalat en werd in 2009 al gearresteerd in Gaza op verdenking van terrorisme en gemarteld totdat hij toegaf een verrader te zijn. Volgens zijn vrouw hebben zijn “vijanden” de gevechtssituatie misbruikt om hem te kunnen vermoorden. Hamas wilde geen officieel commentaar geven op de beschuldigingen van de familie Badawi.

De moslim-fundamentalistische beweging Jaljalat is gelieerd aan Al-Qaida en streeft een hardere lijn na tegen Israel dan Hamas. Volgens familie en buren van Badawi zijn er genoeg bewijzen dat hij geen spion voor Israel was. Volgens hen werd hij gezocht door Israel voor de organisatie van een terreuraanslag die is mislukt. Zo zat hij jaren in een Hamas gevangenis en zou hij plannen aan het maken zijn om de Hamas beweging aan te vallen.

Zie ook:
Hamas doodt ‘collaborateurs’ (21 november 2012)