Mexicaanse griep schuld van de Joden

Moslim radicalen hebben de Mexicaanse griep aangegrepen om Joden weer in een kwaad daglicht te stellen. Zo verscheen in het Hamas-orgaan Felesteen een artikel getiteld “Allah’s oorlog tegen de plunderaars … varkensgriep”. Opvallend is volgens Felesteen dat “zionisten” zijn begonnen met de verspreiding van de ziekte.

“Die plunderaars hebben de oorlogverklaard aan Allah."  De auteur van het artikel, Ka'inat Mahmoud Adwan uit de Gazastrook,  voegt er nog aan toe dat de Joden ookprofeten van Allah hebben vermoord , wijn drinken, varkensvlees eten ende moraal omlaag halen.

Verder publiceerde een website van deradicale Moslim Broederschap een antisemitische video met de titel "Varkensgriep of griepachtige Jood". De video probeert de Mexicaansegriep te associëren met de Joden, en beeldt de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman af als een varken. 
 

Het Iraanse Fars Nieuwsagentschap meldt dat het farmaceutische bedrijf Gilead Sciences kapitalen verdient aan de dreigende pandemie. Het agentschap wijst op de "joodse connectie" achter het Amerikaansebedrijf. "Gilead", aldus Fars, "is een Hebreeuwse naam die is afgeleid van een Joodse heilige berg in het Midden-Oosten."