Laatste nieuws

 • ‘Nederlandse inlichtingendiensten inzetten in Iran’

  IN MIDDEN-OOSTEN / 1 dec 2021
  Nederland, als relatief grote speler binnen de EU, hoeft het niet alleen te hebben van de 'diplomatieke lijn', stelt Iran-expert Afshin Ellian in 'Mizrach'.
 • Kamervragen VVD, CU en SGP na bericht antisemitisme op campus

  IN ANTISEMITISME / 30 nov 2021
  De davidsster zou een “symbool voor genocidale intenties” zijn, een Joodse studente krijgt te horen dat “ze erom had gevraagd” wanneer ze melding doet van antisemitische bedreigingen aan haar adres. Een Joodse studentenorganisatie die in gesprek wil met pro-Palestinabetogers wordt […]
 • Website Holocausteducatie.nl is vernieuwd!

  IN EDUCATIE / 30 nov 2021
  Goed onderwijs is een voorwaarde voor het in stand houden van de nagedachtenis aan de Holocaust. CIDI zet zich daarom in voor gedegen onderwijs voor de volgende generaties. Onze medewerkers hebben maandenlang hard gewerkt aan een volledig vernieuwde website, speciaal […]
 • Israel houdt hart vast wegens Iran

  IN MIDDEN-OOSTEN / 29 nov 2021
  In Wenen komen Iran en zijn gesprekspartners weer aan tafel om te spreken over een mogelijke nieuwe atoomdeal. Dit leidt in Israel weer tot zorgen.
 • Structurele ondersteuning NCAB toegezegd

  IN NEDERLAND / 26 nov 2021
  Tijdens de begrotingsbehandeling J&V zegde minister Grapperhaus toe de Nationaal Coördinator Antisemitisme Bestrijding (NCAB) structureel te ondersteunen, onafhankelijk van de functie van Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme.
 • Opinie: hopen op een kopie van Merkel

  IN ANTISEMITISME / 25 nov 2021
  Na zestien jaar Angela Merkel, was Duitsland nog langer niet ‘Merkelmüde’ en koos voor een kopie van de staatsvrouw: Olaf Scholz. Tijdens de verkiezingen profileerde Scholz zich als de nieuwe Merkel en inmiddels heeft hij zelfs haar bekende handgebaren overgenomen. […]
 • Getuige Netanyahu-proces vertelt over ‘corruptie’

  IN ISRAEL / 25 nov 2021
  Een getuige in het corruptieproces tegen voormalig minister-president Benjamin Netanyahu is helder; het ging Netanyahu om beeldvorming.
 • Dolende Britten zoeken steun bij Israel

  IN ISRAEL / 23 nov 2021
  De Israelische president Isaac Herzog heeft een bezoek gebracht aan het Verenigd Koninkrijk. Daar sprak hij onder meer met parlementsleden, premier Boris Johnson, Prins Charles en met notabelen uit de Joodse gemeenschap.
 • Aanslag Hamas schokt Jeruzalem

  IN ISRAEL / 22 nov 2021
  In Jeruzalem werden meerdere mensen neergeschoten door een Palestijnse terrorist die lid was van Hamas. Een van de slachtoffers overleefde de aanslag niet.
 • Onderzoek INACH: discipline anti-haatspraak sociale mediabedrijven verslapt

  IN ANTISEMITISME / 19 nov 2021
  Grote sociale mediabedrijven zijn langzaam achteruit gegaan in hun implementatie van EU-richtlijnen tegen online haatspraak. Dat blijkt uit twee recente rapporten van International Network Against Cyber Hate (INACH). Sociale mediaplatforms reageerden minder accuraat, minder snel en minder duidelijk op haatspraak […]