Nu te bestellen! Geschiedeniskatern: Over het conflict tussen Israël en de Palestijnen

IN EDUCATIE / Door: WEBMASTER / 24 okt 2018 EDUCATIE KATERNEN ONDERWIJS

Nu te bestellen! Geschiedeniskatern: “Over het conflict tussen Israël en de Palestijnen – een kwestie van land en identiteit”

Het conflict tussen Israel en de Palestijnen wordt weleens ‘het meest binnenlandse buitenlandconflict’ genoemd. Geen enkel ander conflict in het buitenland roept in Nederland zoveel spanning en emotie op.

Ook op middelbare scholen komt het Palestijns-Israelisch conflict aan de orde, maar er was nog geen methode die het onderwerp helder besprak. Daarom gaf CIDI educatieve ontwikkelaar Deep Level Learning opdracht een volledig nieuw geschiedeniskatern ontwikkeld.

Het katern geeft een evenwichtig, volledig en helder overzicht van de geschiedenis van het conflict tussen Israel en de Palestijnen. Complexe historische feiten worden op een aantrekkelijke manier gebracht, zonder concessies te doen aan volledigheid of evenwichtigheid.

Het katern is bedoeld voor gebruik in het voortgezet onderwijs en is specifiek ontworpen voor scholieren op het vmbo-gl/tl, vak geschiedenis, keuzeonderwerp: ‘de brandhaard Israël/Palestina’. Dit keuzeonderwerp wordt op scholen afgesloten met een schoolexamen over de geschiedenis van het onderwerp sinds 1945. Het katern begint vóór 1945, omdat er meer achtergrond nodig is om het conflict en de verschillende perspectieven goed te begrijpen.

Het lesmateriaal is ook geschikt voor havo- en vwo-leerlingen, als thema binnen de vakgebieden maatschappijleer en/of geschiedenis.

Het Geschiedeniskatern “Over het conflict tussen Israël en de Palestijnen – een kwestie van land en identiteit’ is beschikbaar via een website en is zo ontworpen dat het zowel goed te lezen is op grote schermen als op een telefoon. Een poster , die een overzicht van de lesstof visueel samenvat, en een leerboek zijn nuttige aanvullingen.

Het boek en poster zijn te bestellen bij CIDI, cidi@cidi.nl of 070-3646862
Website:  http://israelpalestijnen.nl/
Leerboek: € 10,-
Poster: € 2,50
De prijzen van het leerboek en de poster zijn exclusief verzendkosten