Nu verkrijgbaar bij de CIDI-webshop: Brieven aan mijn Palestijnse buurman

IN EDUCATIE / Door: WEBMASTER / 25 mrt 2020

Het boek ‘Brieven aan mijn Palestijnse buurman’ van Yossi Klein Halevi is nu verkrijgbaar bij de CIDI-webshop! In verband met de coronapandemie rekent CIDI tijdelijk geen verzendkosten.

In Brieven aan mijn Palestijnse buurman doet Yossi Klein Halevi een oprechte poging zijn visie op het conflict tussen Israel en de Palestijnen uit te leggen aan zijn imaginaire Palestijnse buurman.

Zionisme draait niet om religie en vervolging; het is het verhaal van een volk dat al 4000 jaar gehecht is aan een specifiek land, waarnaar het verlangen altijd levend is gebleven. De wortels van dat volk liggen niet alleen in Europa, waar tot WOII de meerderheid van de Joden woonde; voor de meeste Joden in Israel liggen die in de Islamitische wereld. De kern van het conflict is de weigering van de Arabische wereld om de legitieme aanwezigheid van het Joodse volk in dit land te erkennen, stelt Yossi Klein Halevi.

In de eerste editie van dit boek riep hij zijn ‘Palestijnse buurman’ op om te reageren, in deze Nederlandse vertaling zijn ook brieven opgenomen met de reacties die hij ontving. Hij hoopt dat deze nieuwe uitgave een model kan bieden voor een respectvol meningsverschil over het Israelische en het Palestijnse verhaal. En als Palestijnen bereid zijn tot een gesprek met en over het Israelische verhaal, kan Links Europa die handschoen toch niet laten liggen.

Yossi Klein Halevi

Yossi Klein Halevi (New York, 1953) was in zijn tienerjaren een aanhanger van de extreemrechtse rabbijn Meir Kahane. Hierover schreef hij zijn eerste boek, “Memoirs of a Jewish Extremist”, waarin hij afrekent met zijn extremistische verleden. Tegenwoordig is hij auteur en commentator op het gebied van joodse en Israëlische kwesties. Hij was redacteur van het tijdschrift The New Republic en is hoofdmedewerker van het Shalom Hartman Institute, waar hij samen met Imam Abdullah Antepli het Muslim Leadership Initiative coördineert. Zijn meest recente boek, Like Dreamers, werd in 2013 door het Jewish Book Council bekroond als Everett Book of the Year. Zijn commentaar verschijnt in toonaangevende bladen – zowel in Israel als daarbuiten. Hij woont in Jeruzalem.

Presentatie 19 april

Vanwege de maatregelen die genomen zijn door zowel de Nederlandse als Israëlische overheid in verband met de coroapandemie, kan Yossi Klein Halevi op 19 april helaas niet naar Nederland komen voor de presentatie van zijn nieuwe boek ‘Brieven aan mijn Palestijnse buurman’. Wees echter niet getreurd: CIDI en Yossi hebben besloten om de boekpresentatie online te organiseren. U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze interessante lezing op zondagavond 19 april om 20:00 uur.

Na aanmelding ontvangt u enkele dagen voor de lezing een link om op 19 april de lezing te volgen vanaf uw computer of mobiele apparaat. Ook zal het mogelijk zijn om vragen te stellen aan de schrijver.