Onderwijsmarkt open voor Israelische software

IN EDUCATIE / Door: WEBMASTER / 2 dec 1998 ISRAEL ONDERWIJS

Op 10 december brengt OPTIN (Organization for the Promotion of Trade between Israel and the Netherlands) tien Israelische informatietechnologie (IT) bedrijven naar Nederland voor een op die dag te houden symposium over de klas van de toekomst. In Israel staat de informatie- en communicatietechnologie op een hoog peil, zegt Eliëzer Naäman, direkteur van OPTIN. Vooral de ontwikkeling van IT-systemen voor het onderwijs is in een vergevorderd stadium.

Al geruime tijd zijn Israelische bedrijven in Nederland bezig hun produkten in het Nederlandse onderwijssysteem te integreren. Het meest succesvolle voorbeeld is de samenwerking tussen de Israelische firma HRI uit Petach Tikwa en CMG, één van de grootste softwarebedrijven in Nederland. Samen met 100 scholen experimenteren zij met digitale leermethodes. De methode moet de leraar in staat stellen via zijn eigen computer te communiceren met elke individuele leerling in zijn of haar eigen tempo. De samenwerking in deze implementatiefase, aldus Naäman, biedt Israel de gelegenheid al in een vroeg stadium zijn produkten voor de Nederlandse markt te kunnen standaardiseren.

De bijeenkomst, die tot stand komt in samenwerking met het Nederlandse accountantskantoor KPMG en met CMG, zal plaatsvinden in het KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen. Vanuit Nederland zullen rond de vijftig bedrijven deelnemen. Uitgebreide informatie kunt u vinden op de internet site www.optin.nl.