CIDI-bestuur

Het bestuur van CIDI bestaat uit vooraanstaande leden van Joods Nederland. Het bestuur wordt bijgestaan door de Raad van Advies, die bestaat uit vertegenwoordigers van de diverse Joodse organisaties in Nederland, waaronder de drie Joodse kerkgenootschappen.

Dagelijks bestuur

Ronnie EisenmannRonnie Eisenmann, voorzitter

Ronnie Eisenmann (1967), advocaat in Amstelveen, is sinds jaar en dag actief in de Joodse gemeenschap. Voorheen was hij voorzitter van de Joodse Gemeente Amsterdam en woordvoerder van de Joodse gemeenschap in verband met het wetsvoorstel Verbod rituele slacht.
Het hedendaagse jodendom kan volgens Ronnie alleen overleven door het (voort)bestaan van Israel. Dat besef is voor hem de belangrijkste drijfveer om zich voor het CIDI in te zetten.
“Er moet nog meer en nog betere voorlichting komen over Israel en het conflict,” aldus onze voorzitter.

AlonNirAlon Nir, penningmeester

Alon Nir is geboren en getogen in Nederland als zoon van een Israëlische vader en een Nederlandse moeder. Na zijn studie accountancy aan de UVA is hij gaan werken in het bedrijfsleven. Hij woonde en werkte zeven jaar in het buitenland (China, Australië en de Verenigde Staten).
Sinds 2014 is Alon penningmeester van CIDI. Hij voelt zich sterk verbonden met het vredesproces in het Midden-Oosten en de bestrijding van antisemitisme. Om daar een concrete bijdrage aan te kunnen leveren, is hij actief geworden bij CIDI.

Michel Waterman, secretaris

Michel Waterman (1951) heeft zich dertien jaar, van 2003 tot 2016, als directeur van Crescas, het Nederlands-Joodse kenniscentrum, ingezet voor het ‘empoweren’ van de Joodse gemeenschap in Nederland. Educatie en informatie zijn belangrijk, zegt hij. “Educatie van de eigen gemeenschap, maar ook informeren óver die gemeenschap. Dat laatste is ook wat CIDI doet, in dit geval informatie verstrekken over de staat Israël.”
Het (voort)bestaan van Israël als Joodse staat is voor Michel van essentieel belang. Hij meent dat er nog een wereld te winnen is met goede voorlichting, ook – of misschien vooral – op momenten dat een echte vrede ver weg lijkt.
“Op dat gebied verzet CIDI bergen goed werk. Daaraan wil ik graag een bijdrage leveren.”

Rob Okhuijsen, bestuurslid

Rob Okhuijsen (1977) heeft een kleine 20 jaar ervaring in politiek, media, consulting en crisiscommunicatie- en management. Zakelijk houdt hij zich nu in verschillende rollen en als voornaamste activiteit bezig met (internationale) massaschade. In 2014 publiceerde hij zijn eerste boek ‘Strategen van Catan’ bij uitgeverij Prometheus. Sinds 2005 ondersteunde hij een aantal Joodse organisaties in Nederland.

 

 

Eddo Verdoner, bestuurslid