PA verheerlijkt terroriste

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 14 mrt 2010 FATACH PA TERRORISME

11 maart 1978 was een zwarte dag in de Israelische geschiedenis: 37 mannen, vrouwen en kinderen werden vermoord tijdens een buskaping door Palestijnse terroristen. De Palestijnse Autoriteit vierde deze dag door een plein te vernoemen naar de commandant van de kapersgroep, Dalal Mugrabi. De TV zond een interview uit met haar zuster.

Dalal alMugrabiHet zag er even naar uit dat de feestelijkheden niet door zouden gaan, gezien de gespannen situatie in Jeruzalem. Maar het officiele tv-station van de PA bevestigde dat de vernoeming van het plein in Ramalla gewoon door zou gaan. Het werd een compromis. De PA-premier stelde de inauguratie ‘om technische redenen’ uit, maar hoge functionarissen van Fatach, u weet wel de partij van de PA-premier, woonden een ‘volksinauguratie’ door de Fatach-jeugdbeweging bij. Volgens de PA heet het nu al wel het Mugrabiplein, maar volgt de officiële ceremonie later.
De uitzending van 11 maart opende met een interview met de zus van de shahida (martelares; Mugrabi werd bij de aanval gedood). Dit meldt de Palestinian Media Watch. (Volg daar ook de vele tegenstrijdige verklaringen over het plein.) De zus prees Mugrabi’s aanval tegen ‘de Zionistische vijand’: “Dit is een dag van glorie en trots voor ons Palestijnse volk en een klap voor de Zionisten”, zei zij. “Wij moeten ons verenigen, en onze wapens moeten zich verenigen, tegen de vijand die ons land steelt.”
Onder de 37 slachtoffers van Mugrabi waren minstens tien kinderen; 71 mensen werden gewond. In Israel staat dit bekend als ‘het kustweg-bloedbad’. De Palestijnse presentator noemde dit “een glorieus hoofdstuk in de geschiedenis van het Palestijnse volk.”
 Er zijn al diverse vakantiekampen voor kinderen en een meisjesschool naar Mugrabi genoemd.