Palestijnse Autoriteit bereidt verkiezingen voor op 20 oktober

De Palestijnse Autoriteit heeft besloten toch door te gaan met de voorbereidingen voor verkiezingen op 20 oktober ondanks het feit dat Hamas daarmee is gestaakt.

Ramallah – dinsdag 10 juli. De Palestijnse Autoriteit op de West Bank heeft vandaag tijdens een kabinetszitting besloten door te gaan met de geplande verkiezingen op 20 oktober aanstaande. Dit zeer tegen de zin van Hamas, de organisatie die over Gaza heerst.  Hamas schortte gisteren, een dag voordat de voorbereidingen moesten beginnen, op.Tijdens het verzoeningsakkoord van mei 2011 werd in de afspraken opgenomen dat beide partijen vanaf uiterlijk vandaag 10 juli, zouden starten met de voorbereidingen voor algemene verkiezingen in zowel Gaza als de West Bank.

Gisteren blies Hamas de voorbereidingen echter af. Vandaag besloot de PA de Centrale Verkiezingscommissie toch opdracht te geven door te gaan met de voorbereidingen. Hamas heeft bij monde van woordvoerder Taher Nunu laten weten dat deze beslissing “in strijd is met het verzoeningsakkoord”. Hamas benadrukte daarbij dat hun vertegenwoordigers op de Westoever worden onderdrukt.