Palestijnse terrorist probeerde jongeren te vermoorden

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 29 aug 2011 PA TERRORISME WESTBANK

Een Palestijnse man werd op 29 augustus opgepakt in Tel Aviv nadat hij tieners bij een bekende nachtclub probeerde te vermoorden. De 19 jaar oude terrorist uit Nablus, verwondde acht mensen voordat de politie hem oppakte.

De man kaapte een taxi en reed over een politie agent heen. Volgens de Israelische politie sprong hij uit de auto en begon met een groot mes in te steken op de overreden agent. Vervolgens begon de terrorist omstanders aan te vallen totdat politie agenten hem tegen hielden. De overreden agent bleek zwaar gewond geraakt, de andere zeven slachtoffers waren licht gewond.

De man was volgens de politie van plan om een aanslag te plegen bij de nachtclub Haoman 17. De discotheek ligt ongeveer 100 meter verwijderd van de plek waar hij over de agent heen reed. Het was deze avond erg druk bij de discotheek. Honderden tieners vierden een laatste feest ter ere van de zomervakantie.

“Het was schokkend en alles ging heel snel”, zei Aviv Krief, één van de gewonden en bewaker van Haoman 17, tegen de Israelische nieuwssite Ynet. “Hij had moorddadige blik in zijn ogen en hij wilde naar de kinderen in de discotheek. Als dat hem gelukt was, zou de uitkomst totaal anders geweest zijn. Het zou een bloedbad zijn geworden. We moesten zelfs minuten met hem worstelen.”

Volgens de Israelische politie was de dader afkomstig uit de stad Nablus, een grote stad op de Westoever welke sinds eind 1995 onder de controle van de Palestijnse Autoriteit staat. Hij zou gehandeld hebben uit nationalistische motieven en zou  ‘Allahu akbar’ hebben geschreeuwd terwijl de politie hem probeerde te overmeesteren.

Foto: de taxi die de terrorist bij de aanslag gebruikte. Fotograaf: Moti Kimchi