Palestijnse veiligheidsdienst voorkomt aanslagen op Palestijnse politici

IN ISRAEL / Door: MIKE DURAND / 26 okt 2016 FATACH PA TERRORISME WESTBANK

nablus-markt-wikipedia-tiamatDe Palestijnse veiligheidstroepen hebben op de Westbank een complot verijdeld waarbij vooraanstaande politici van de Palestijnse Autoriteit (PA) zouden worden vermoord. Een woordvoerder van de Palestijnse veiligheidsdienst verklaarde gisteren tegen aanwezige journalisten dat een terreurcel van vier man in de kraag is gevat die van plan waren moordaanslagen te plegen op meerdere PA politici, waaronder Akram Rajoub de gouverneur van Nablus.

Volgens de Palestijnse woordvoerder zijn de overige doelen; Ghassan Shakaa (de burgemeester van Nablus) en twee ambtenaren van de Fatah-partij, Jamal al-Tirawi en Amin Maqbool. Drie van de vier mannen uit de Palestijnse terreurcel zijn opgepakt, waaronder een officier van de Palestijnse militaire inlichtingendienst. (Lees ook: Grote veiligheidsoperatie door PA in Nablus & Leden Palestijnse Veiligheidsdienst opgepakt voor illegale wapenhandel en -productie)

Uit de verhoren van de drie verdachten blijkt volgens de woordvoerder van de Palestijnse veiligheidsdienst dat de groep van plan was om verwarring en onrust onder de Palestijnse bevolking te creëren. In juli was de burgemeester van Nablus ook al het doel voor een aanslag, schutters openden het vuur op het huis van Shakaa. Bij de aanslag vielen geen doden en gewonden en drie weken gelden zijn er meerdere arrestaties verricht door de Palestijnse veiligheidsdienst.

Foto: Markt in Nablus, bron: Wikipedia/Tiamat