Palestijnse vrouw komt om door stenengooiers

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 15 okt 2018 TERRORISME WESTBANK

Afgelopen vrijdag is een Palestijnse vrouw omgekomen toen inwoners van Joodse nederzettingen stenen naar haar auto gooiden. De Israelische politie is een onderzoek gestart naar deze daad van terreur.

De 47-jarige Aisha al Rawbi uit Biddya reed samen met haar man op route 60 toen toen inwoners van Joodse nederzettingen stenen naar hun auto gooiden. Al Rawbi kwam hierbij om en haar man raakte gewond. 

Het gooien van stenen door volgde vlak na een mesaanval door een 19-jarige Palestijn bij een IDF-basis in het noorden van de Westelijke Jordaanoever. Hierbij raakte een soldaat gewond. De dader hiervan is inmiddels gearresteerd. 

Zowel Palestijnen als inwoners van Joodse nederzettingen gooien regelmatig in de Westelijke Jordaanoever met stenen naar auto’s. Hierbij vallen geregeld gewonden en soms zelfs doden, zoals afgelopen vrijdag laat zien. 

In een statement roept de EU op de dood van de Palestijnse vrouw te onderzoeken en de daders te berechten. Voor drie Israelische burgers die de afgelopen weken zijn vermoord – Ari Fuld, Kim Levengrond Yehezkel en Ziv Hajbi – doet het bureau van Federica Mogherini eenzelfde oproep. “De cyclus van geweld leidt alleen maar tot meer geweld en ontneemt generaties lang de legitieme wens om in vrede te leven en vrij om hun eigen toekomst op te bouwen. Alleen een politieke oplossing kan een einde maken aan het geweld,” aldus een woordvoerder.