Peres: het is nog te vroeg voor een ontmoeting met Arafat

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 11 mrt 2001 TERRORISME VREDESPROCES

ANP Nieuws

JERUZALEM (ANP) – Volgens de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Shimon Peres is het nog te vroeg voor een ontmoeting met de Palestijnse president Arafat ondanks een vermindering van het terrorisme. De bewindsman verklaarde dat zondag voor de Israëlische radio.

Arafat had in een toespraak op zaterdag ten overstaan van de Palestijnse Wetgevende Raad gezegd dat wat hem betreft de vredesbesprekingen onmiddellijk kunnen worden hervat. Peres verklaarde desgevraagd dat het nog te vroeg is voor een ontmoeting met de man met wie hij in 1994 de Nobelprijs voor de vrede kreeg.

,,Er is een lichte daling in het terrorisme maar in zijn toespraak was er geen duidelijke oproep op te houden met de terreur. Er was een aantal uitspraken die plezieriger hadden moeten zijn voor Israëlische oren”, aldus Peres die zei een duidelijk anti-terroristisch Palestijns beleid te willen zien.

,,We willen niet rug tegen rug met onze Arabische buren leven terwijl er op elke rug een geweer zit. We willen gezicht tegen gezicht met ze leven”, zei de woensdag aangetreden minister van Buitenlandse Zaken.