‘PLO verwijderd uit kantoor in Washington’

IN ISRAEL / Door: WEBMASTER / 11 apr 2002 PA VS

ANP Nieuws

WASHINGTON (ANP) – De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie PLO is vorige week al haar kantoor in Washington uitgezet. Dit meldt de krant The Jerusalem Post op donderdag. De reden voor de uitzetting is niet bekend. De PLO was altijd laat met het betalen van de huur, aldus de krant.

De Palestijnse Autoriteit heeft geen officiële diplomatieke missie in de Verenigde Staten, omdat het geen staat is. Het kantoor van de PLO, in de buurt van het Witte Huis, fungeerde daarom als een soort ambassade. Palestijnse woordvoerder bevestigen het vertrek van de PLO uit het bewuste pand in Washington, maar geven verder geen informatie.

The Jerusalem Post citeert onbekende bronnen die melden dat de uitzetting van de PLO een ,,politieke achtergrond” heeft. De eigenaars van het pand zouden de demonstraties die voor het kantoor werden gehouden beu zijn, en het uitblijven van de huur hebben aangegrepen om de PLO kwijt te raken als huurder.

De krant meldt verder dat leden van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel voorbereiden, die het de PLO verbiedt om überhaupt een kantoor in de VS te hebben. Zeker als zou blijken dat er echt bewijs bestaat voor de betrokkenheid van PLO-voorzitter Arafat bij zelfmoordaanslagen, kan de PLO geen vertegenwoordiging in de VS onderhouden, menen de afgevaardigden.