Seminar voor docenten in Yad Vashem

CIDI zet zich in om de herinnering aan de Shoa in leven te houden. Helpt u ons?

Er zijn steeds minder Holocaustoverlevenden. Over een paar jaar zullen er nog nauwelijks mensen zijn die de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog zelf kunnen navertellen. Het is onze plicht om hun verhaal te blijven vertellen en ervoor te zorgen dat ook toekomstige generaties weten wat er in de Holocaust is gebeurd. CIDI zet zich in voor het levend houden van de herinnering. 

Houd de herinnering levend – ook voor volgende generaties
CIDI neemt jaarlijks 25 docenten mee naar Jeruzalem voor een seminar aan de International School for Holocaust Studies van Yad Vashem. De docenten (werkzaam op middelbare scholen of in de bovenbouw van de basisschool) maken hier kennis met de nieuwste didactische vaardigheden op het gebied van Holocaustonderwijs. Ze leren hoe ze het verhaal van de Holocaust aan hun leerlingen moeten overbrengen. Leerlingen moeten niet alleen weten wat er is gebeurd, maar moeten het ook echt begrijpen

Al meer dan 250 docenten namen deel aan dit door CIDI georganiseerde seminar. Na terugkomst in Nederland worden zij lid van het Platform Educatie WO2. Zo blijven de docenten met elkaar in contact en blijven zij ervaringen, kennis en tips uitwisselen. Ook organiseert CIDI regelmatig symposia en lezingen voor leden van het Platform. 

Steun dit project
Helpt u ons om de herinnering aan de Holocaust levend te houden, ook bij volgende generaties? Steun dit project met een donatie. 

Zelf deelnemen?
Bent u docent en wilt u zelf deelnemen aan het seminar? Kijk dan hier.